Utdelning till flyktingarna

Home / Utdelning till flyktingarna

Lördag den 31/10 började vi dela ut alla sorterade säckar och kartonger. Eftersom vi inte fick tillgång till folkbokföringslistan under själva sorteringen fyllde vi säckarna utifrån familjer. Vi visste att det fanns 1500 familjer på lägret. Vi utgick ifrån familjestorleken under åtta personer och över åtta personer. Vi fyllde med barn-, dam- och herrkläder, skor, hygienartiklar, filtar, osv.

 

I samband med själva utdelningen fick vi folkbokföringslistan. Varje familj identifiera sig och fick då en påse eller kartong med saker. Innan vi skickade iväg de så delade vi även ut de saker som hade blivit över efter att vi sorterade klar våra 1500 kartonger/påsar.

 

Flyktingarna var otroligt tacksamma och glada. De uppmanade oss att dela alla bilder som vi har tagit på de och lägret för att uppmärksamma omvärlden om deras situation. De upplevde att de hade blivit bortglömda. Vi berättade för de att det var otroligt många människor som hade kommit samman i Sverige för att hjälpa oss att hjälpa de och det gjorde de varma och glada. Att människor i Sverige tänker på de och vill hjälpa de.