Lastbilen anländer till flyktinglägret

Home / Lastbilen anländer till flyktinglägret

Natten till den 30/10 anländer lastbilen till det läger som vi har valt att skicka våra förnödenheter till. Som tidigare nämnt valde vi ut lägret i samråd med Duhoks kommunhus, detta eftersom de har koll på vilket läger som är i störst behov av de förnödenheterna som vi har skickat från Sverige. Tältlägret som valdes har funnits i 2.5 år och ligger cirka 30 km bilfärd från strider mellan kurdiska peshmerga och Islamiska staten, och på lägret bor det kurder som flytt kriget i Syrien. Det bor cirka 1500 familjer på lägret.

 

Lastbilen anlände till lägret vid midnatt, och vi blev klara med avlastningen omkring 03.00 på morgonen. Sakerna förvarade vi i ett litet inhägnat område som vi fick låna och som andra hjälporganisationer använder sig av, bland annat UNHCR.